bro blogs greatest hits – bragt direkte til dig

Året er 1999. Britney brager ud fra højtaleren med ”Hit me baby”. Hjemme i stuerne sidder vi i sofaen og råber ”SVARET ER B” til de første deltagere i ”Hvem vil være millionær”. Og på natbordet ligger ”Harry Potter og fangen fra Azkaban” og stjæler kostbare timer fra skønhedssøvnen.

Alt imens opretter vi et CVR-nummer for bro kommunikation. Et hold sprognørder, som ved en ting eller to om effektiv kommunikation. Ved frokostbordet er der heftig debat om korrekte kommaer, kancellisløjfer og for- og bagvægt i sætningskonstruktioner. For vi elsker at nørde igennem med tekster.

Tiden går, og vi når op i nullerne. Pludselig er ultrastramme leggins benklædernes absolutte favorit. Obama bliver præsident. Lars Løkke bliver statsminister. Og Stein Bagger bliver idømt 7 års fængsel for at have svindlet med en ringe sum af 862 millioner kroner.

Og midt i dette inferno, udgiver vi det allerførste indlæg på bro blog.

Året er 2009.

Hvem er det, der blogger?

Og her står vi i dag. 10 år efter. 283 blogindlæg og 47 podcasts senere. Det synes vi da i al ydmyghed lige skal fejres. Derfor har vi håndplukket lidt blandt jeres, vores og redaktørens favoritter og samlet bro blogs greatest hits til dig.

Og det er lidt af en blandet fornøjelse, vi serverer for dig. I udtrykkets bogstavelige betydning. For vi slæber dig både igennem det drilske komma og Trumps retoriske udskejelser. Fælles for alle de 10 udvalgte blogindlæg er, at de tåler et gensyn – også selvom nogle af dem har flere år på bagen.

God fornøjelse.

NB! I anledning af bloggens 10 års jubilæum har vi en lille gave til dig: du får fem brobare [!] brandtaler, der kan inspirere dig til at blive endnu skarpere på skrift. Tilmeld dig her.

Blogindlæg #1: Vi går til kamp mod passiver (2009)

’hoslagt’, ’vedsendes’, ’fremdeles’ og ’svar udbedes’. Kan du mærke, hvordan blodet langsomt forsvinder fra dit hoved, mens du læser disse ord? I 2009 går vi til kamp mod passivt sprogbrug. Den kamp kæmper vi fortsat.

Blogindlæg #2: Kommafejl, der får dig til at se dum ud (2009)

Kommaet. Det lille tegn, der kan være så forbistret svært at placere. Sætter du kommaer, som du kaster terninger på en brun bodega? Nogle kommafejl får dig til at se direkte dum ud.

Blogindlæg #3: Korrekte punktopstillinger (2010)

Og det er skam ikke kun kommaet, der kan få dig til at rive hårrødder ud. Korrekt punktopstilling er en lige så drilsk affære.

Blogindlæg #4: Skriv dig ud af en p-bøde (2010)

Den lille, lede lap i forruden. P-bøden. Du kender den desværre nok alt for godt. Vidste du, at du med lidt sproglig snilde kan skrive dig ud af den ulykkelige situation?

Blogindlæg #5: Høj performance handler om vand (2014)

Hov! Pludselig sker der noget nyt på bro blog. Vi skriver ikke længere kun om god kommunikation. Vi begynder også at skrive om organisation og ledelse. Hva’ er den nu af?

Blogindlæg #6: Den første podcast (2015)

I 2015 er vi ikke længere kun skrivende. Vi begynder også at prøve det der podcast af. Første gæst i studiet er vores egen Anne Gerhardt, der forsøger at tæmme din præstationsangst.

Blogindlæg #7: Hvad er det der nogging? (2015)

bro er ikke længere bare et kommunikationshus. Vi arbejder også seriøst med adfærdsdesign. Og begynder at skrive om nudging.

Blogindlæg #8: Trumps retorikskole (2017)

Obama går af, og Donald Trump bliver indsat som amerikansk præsident. Lettere bestyrtede bevæger vi os til tasterne. For at skrive et indlæg om Trumps retoriske udskejelser. Kan vi rent faktisk bruge dem til noget?

Blogindlæg #9: Fraværet af en kernefortælling er den visse død (2017)

Kan du ikke sætte ord på, hvad der gør dig eller din organisation unik, så får du svært ved at argumentere for, hvorfor potentielle kunder eller medarbejdere skal vælge netop dig. Vi sætter kernefortællingen under lup.

Blogindlæg #10: Me, me, me (2018)

Hvad sker der, hvis du vender Elvis Presley på hovedet? Eller med andre ord: Hvad sker der, hvis du omskriver et af hans største værker, så der står ’I’ i stedet ’you’? Det vil give dig forklaringen på, hvorfor du let kommer til at kommunikere afsenderorienteret.

10 år med bro blog er gået. Vil du give os dit bud på, hvad der skal på sendefladen de næste 10 år? Så kommentér her, eller hiv fat i vores redaktør, Benedicte.

Og tak, fordi du stadig følger bro blog.

Helle Bro er CEO og Founder i konsulenthuset bro.

Mød

Helle Bro
CEO & Founder

Helle er CEO og grundlægger af bro, og siden begyndelsen i 1999 har hun været ansvarlig for den strategiske udvikling og daglige drift af virksomheden.

Helle ved, hvad det vil sige at lede, og hun ved, hvordan man rådgiver andre til at navigere og agere i feltet. Derfor dedikerer hun sin tid til strategi-, team- og lederudvikling. Hun er ikke bange for at tage fat, hvor det gør ondt, hvis formålet er at skabe meningsfuld forandring. Og derfor fungerer Helle også som sparringspartner og rådgiver for topledere og executives i både danske og internationale organisationer. Helle er desuden hjemmevant i rollen som oplægsholder og keynote speaker.