De 7 mest populære bro blog-indlæg i denne sæson

I bro blog-redaktionen er vi begyndt at drømme os til solskin, der dypper armene lyserøde, og om sand i tåneglene. En er gået på barsel, en anden tager på Musik i Lejet, en tredje skal slå græs. Derudover samler vi viden og inspiration til nye content-indsatser, som I hører meget mere om til efteråret.

Imens kan du læse eller genlæse de syv bedste indlæg fra september 2014 til i dag. Du får blandt andet Danmarks skrivende elites – og klogeste bloglæseres – bedste skriveråd. Vi serverer konsulenternes værste løgnehistorier. Og du finder ud af, at der er 9 vendinger, du aldrig skal bruge om dig selv.

Her er sæsonens syv mest læste bro blog-indlæg:

#1: 8 ord, du altid skal slette fra din tekst

8 ord, du altid skal slette fra din tekst

Vi har en kæphest på bro blog. Den burde være en død og halvsørgelig hest, som ingen savner. Men vi kan se, at den stadig bliver skamredet i det danske tekstlandskab. Kæphesten hedder djævleord.

Djævleord er ord, der ikke bidrager til fremdriften i din tekst. Lad os kalde det ligegyldige gradueringer, fyldord eller gradbøjninger, der udvander dine budskaber.

Få de 8 ord, du altid skal slette fra din tekst.

#2: 9 ting, du skal stoppe med at sige om dig selv

dame

Der raser tilsyneladende en epidemi, som sætter skånselsløse angreb ind på hjemmesider, LinkedIn-profiler, jobansøgninger og CV’er. Kort sagt: Vigtige steder, hvor mennesker forsøger at fortælle, hvad de kan, og hvorfor de er værd at ansætte eller samarbejde med.

Epidemiens allertydeligste symptom er, at ofrene skriver ting om sig selv, de aldrig ville bruge i en mundtlig kontekst.

Få de 9 eksempler på ord og karaktertræk, det er fantastisk at få andre til at sige om dig, men du aldrig selv bør bruge.

#3: 30 af Danmarks dygtigste tekstforfattere giver dig deres absolut bedste skriveråd

Anbefalinger

I dette indlæg har vi inviteret vores bud på nogle af de dygtigste skribenter, vi har i Danmark. Ikke Jussi og det slæng. Men fagprofessionelle fra virkeligheden, der skriver om produkter, initiativer, mennesker og Mellemøsten.

Vi har bedt dem om deres absolut bedste skriveråd. Få dem her.

#4: Den ene ting, du skal gøre, inden du tænder din computer

Inden du åbner computer

Der findes en fejl, langt de fleste af os laver hver morgen. Som æder vores arbejdstimer. Og som vi åbenbart ikke kan lade være med at begå, selvom vi ved bedre.

Vi taler ikke om morgenmøder eller kaffesnakken med din kollega. Vi taler om din computer.

Find ud af den ene ting, du skal gøre, inden du tænder din computer.

#5: Nej, du har ikke travlt (så hold op med at sige det)

Travlhed

Du har en utilfredsstillende fornemmelse af, at du godt kan lide dit arbejde, men du har simpelthen for travlt. For travlt til at gøre tingene ordentligt. For travlt til at komme ud af driften og tænke en sammenhængende strategisk tanke. For travlt til at svare fyldestgørende på mails. For travlt.

Men nej, du har ikke travlt (så hold op med at sige det).

#6: 4 løgnehistorier, konsulenter fortæller dig

4 løgnehistorier, konsulenter fortæller dig

I dette indlæg saver vi en gren over. Vi sidder givetvis selv på den. I så fald har vi fortjent at komme ned på jorden.

For en gang imellem løber det af med selv de bedste mennesker. De bedste mennesker er konsulenter. Vi har afholdt en afstemning herinde. Den skulle være god nok.

I deres (vores…) iver for at formidle viden og forskning på en engagerende og inspirerende måde bliver sandheden sommetider omgået med en vis letsindighed. Måske er det dovenskab, måske er det uvidenhed.

Få de fire løgnehistorier, konsulenter fortæller dig.

#7: Derfor skal du aldrig sige tingene, som de er

Ikke-sige-sandheden

Du skal ikke lyve. Du skal heller ikke mene noget andet, end du gør, og du skal ikke snakke folk efter munden og sige, at de har ret, når de ikke har det. Men du skal formidle dit budskab, så du ikke begår overgreb på din modtagers selvforståelse.

Du skal med andre ord aldrig sige tingene, som de er. Find ud af hvorfor.

Og hav så en dejlig sommerferie :)

Vi glæder os til at vende tilbage med nyt på bro blog i september.

PS: Hvis du virkelig kommer til at savne os, så tag et kig i vores bog med 40 sølvkorn fra bloggen.

PPS: Har du stadig ikke nok at læse, din lille bogorm, har du her en liste med 56 virkelig gode kommunikationsbøger.