8 ord, du altid skal slette fra din tekst

Vi har en kæphest på bro blog.

Den burde være en død og halvsørgelig hest, som ingen savner. Men vi kan se, at den stadig bliver skamredet i det danske tekstlandskab.

Kæphesten hedder djævleord.

vores kommunikationsuddannelse kan du slippe af med alle dine dårlige skrivevaner og lære at skrive, så ingen kan ignorere dig. Du kommer med her.

Djævleord er ord, der ikke bidrager til fremdriften i din tekst. Lad os kalde det ligegyldige gradueringer, fyldord eller gradbøjninger, der udvander dine budskaber.

Altså, lad mig give dig et lille eksempel, som på en eller anden måde viser, hvad jeg mener. Det handler bare om, at det er utroligt anstrengende, når sætninger bogstaveligt talt pakkes ind i dyner af tankebøvser, der virkelig distraherer læseren fra tekstens egentlige pointe.

Irriterende, ikke?

Vi tager den lige igen uden djævleord:

Altså, lad mig give dig et lille eksempel, som på en eller anden måde viser, hvad jeg mener. Det handler bare om, at det er utroligt anstrengende, når sætninger bogstaveligt talt pakkes ind i dyner af tankebøvser, der virkelig distraherer læseren fra tekstens egentlige pointe.

Djævleord eller overflødige udtryk er ikke altid lette at spotte i egen tekst. Og du misbruger nogle mere end andre. Men kan du huske følgende otte, er du allerede ved at hoppe af den døde hest. Her får du otte ord, du altid bør slette – uden undtagelse.

#1 Virkelig

’Virkelig’ er et eksempel på, at du skriver, som du taler. Når vi taler, bruger vi ’virkelig’ til at understrege og opgradere en pointe. Det er unødvendigt, når vi skriver.

Tænk på forskellen mellem ’en hård sten’ og ’en virkelig hård sten’. Forskellen er virkelig lille.

Undgå også ’virkelig’s belastende kusiner, som ’utrolig’, ’ret’, ’ganske’ eller ’temmelig’.

#2 Bare

’Bare’ er et fyldord. En tankebøvs, der formår at degradere enhver tekst fra delikatesse til junkfood.

Jamen, det er bare for at understrege min pointe – tænker du måske? Jeg lover dig, at ’bare’ aldrig bidrager med mening til din tekst. Fjerner du den slags tankebøvser, vil teksten stå strammere.

Nært beslægtet med ’bare’ finder du den akavede onkel ’egentlig’.

#3 Måske

Du mener det, du skriver. Men med ord som ’måske’ kommunikerer du usikkerhed. Er du i tvivl om din påstand, så lad være med at skrive den.

Og vær på vagt over for ’måske’s snøvlende stedsøster ’næsten’.

#4 Meget

Alt hvad der gælder for ’virkelig’, gælder for ’meget’. Det er et svagt ord. Slet det.

#5 Altså

Når du bruger ’altså’ i en sætning, understreger du noget for mig, jeg allerede har forstået. Altså, du gentager højst sandsynligt en pointe, du lige har lavet.

Overbevis mig hellere ved at skrive pointen godt første gang.

#6 Så

Genkender du ovenstående djævleord i dine egne tekster, så har du et problem ... Stop! Der er ingen grund til at skrive ’så’. Det er talesprog og bidrager med: ingenting.

#7 Ting

Elsker du at lede din læser på vildspor, så brug ordet ’ting’ i dine tekster i stedet for det, som ’ting’ henviser til. Ofte skriver du ’ting’, når du ikke er helt klar over din pointe. Konkretiser sætningen nærmere – både for din egen og for din modtagers skyld.

#8 Bogstaveligt talt

Du vil gerne have læseren til at forstå alvoren eller absurditeten i dit eksempel. Men når du skriver ’bogstaveligt talt’, har du sandsynligvis beskrevet eksemplet ’bogstaveligt talt’. Det er dobbeltkonfekt. Ud.

’Bogstaveligt talt’ har en grandfætter i den perifere del af familien, som hedder ’faktisk’. ’Faktisk’ er en bedrevidende og lettere arrogant fætter, der med pegefingeren strittende op i luften vil belære dig om noget. Gå udenom ham.

Hvis du nu bæver over at komme til at skrive djævleord i din næste tekst – har indlægget levet op til sit formål. Men mit råd er, at du først hiver djævleordsstøvsugeren frem, når din tekst er skrevet, og du er klar til at redigere. Enhver tekst kan blive adskillige procent kortere ved at fjerne ord som de otte, vi har præsenteret her – og den vil fremstå skarpere for din modtager.

Indlægget er bogstaveligt talt slut nu. Men lad os skamride hesten lidt mere. For jeg vil gerne høre, om du brænder inde med et djævleord eller et overflødigt udtryk, der skal smides i graven sammen med de andre otte?

7 Kommentarer

Tina Petersen

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

Jeg gik gennem depression, da min mand forlod mig og børnene efter en anden kvinde, vi havde et smukt liv sammen og et fredeligt hjem sammen. For få dage siden bemærkede jeg en mærkelig opførsel fra ham, pludselig få uger senere fandt jeg ud af, at min mand ser nogen anden. han holdt op med at tale med mig og begyndte at komme sent hjem fra arbejde, han var næppe ligeglad med mig og børnene, jeg bønfaldt ham om at ændre hans måder og være en god mand, som han var. han nægtede at lytte til mig. Jeg græd bittert med en knust hjerte, fordi mit ægteskab var faldet fra hinanden. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at løse dette problem, men alt uden hjælp. Jeg blev meget bekymret og hjælpeløs. Jeg hørte gode nyheder om Dr.Goko ægteskabsarbejde, jeg kontakter ham, og jeg forklarede alt, hvad der skete med et håb om løsning fra ham. Han lover at hjælpe mig, som han gjorde. Han løser problemet i mit ægteskab og genforenes min mand tilbage til mig. Jeg er stolt af at sige, at mit ægteskab er bedre sammen igen. kontakt for hjælp e-mail: dr.gokosspiritualcaster@gmail.com
WhatsApp og Viber dette nummer +2348056398964

Dorcas Alexander

Hej venner, dette er mit vidnesbyrd. vi er gift i 5 år og sammen i 9 år. vi blev adskilt i 4 måneder. Han vil ud og er ikke villig til at redde vores ægteskab. Vi har været et godt par (i det mindste troede jeg på det) og argumenterer sjældent. Måneder før han rejste hjemmefra var han så inaktiv og sov meget. Jeg indså, at han havde en følelsesladet affære med nogen, og han bekræftede, at han var tiltrukket af hende. Så sagde han, at han ikke er forelsket i mig og ikke kan leve med mig. Jeg tiggede, græd og så videre i måneder. Jeg havde brug for hjælp så meget, og jeg vil have min mand tilbage til mig. Jeg surfe på Internettet, da jeg så et vidnesbyrd om dame om, hvordan dr. Ajayi, den store stavebesøg, der hjalp med at helbrede fibroid, og hun var i stand til at få et eget barn, der slå restaureret fred i hjemmet. hun dropper hans kontakt, og jeg kopierede den. Først var jeg skeptisk til at kontakte, men jeg har virkelig brug for en varig løsning på mit problem, så jeg sender ham en besked, der forklarer min situation for ham. Han sagde, at jeg skulle være forvisset om, at min mand vil komme tilbage til mig, hvis jeg skulle gøre som han instruerede, jeg gjorde alt, hvad han bad mig om at gøre, og på den fjerde dag fik jeg en undskyldende tekst fra ham, hvor han sagde, at han ikke ved, hvad der kom over ham, den aften kom han hjem og bønfaldt for alle hans forkerte handlinger, og siden da har vores kærlighed og ægteskab været stærkere. Jeg vil gerne takke den store stavebesøg Dr. Ajayai for hans gode job og for at gøre mig glad igen i livet. Hvis du oplever det samme ægteskabelige problem, eller hvis du har andre problemer, der presser dig ned, skal du kontakte Dr Ajayi i dag på e-mail: Drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp-nummer: +2347084887094. Han er i stand til at udføre enhver form for trylleformularer, du kan tænke på, jeg er et levende vidnesbyrd.

Dorcas Alexander

Hej venner, dette er mit vidnesbyrd. vi er gift i 5 år og sammen i 9 år. vi blev adskilt i 4 måneder. Han vil ud og er ikke villig til at redde vores ægteskab. Vi har været et godt par (i det mindste troede jeg på det) og argumenterer sjældent. Måneder før han rejste hjemmefra var han så inaktiv og sov meget. Jeg indså, at han havde en følelsesladet affære med nogen, og han bekræftede, at han var tiltrukket af hende. Så sagde han, at han ikke er forelsket i mig og ikke kan leve med mig. Jeg tiggede, græd og så videre i måneder. Jeg havde brug for hjælp så meget, og jeg vil have min mand tilbage til mig. Jeg surfe på Internettet, da jeg så et vidnesbyrd om dame om, hvordan dr. Ajayi, den store stavebesøg, der hjalp med at helbrede fibroid, og hun var i stand til at få et eget barn, der slå restaureret fred i hjemmet. hun dropper hans kontakt, og jeg kopierede den. Først var jeg skeptisk til at kontakte, men jeg har virkelig brug for en varig løsning på mit problem, så jeg sender ham en besked, der forklarer min situation for ham. Han sagde, at jeg skulle være forvisset om, at min mand vil komme tilbage til mig, hvis jeg skulle gøre som han instruerede, jeg gjorde alt, hvad han bad mig om at gøre, og på den fjerde dag fik jeg en undskyldende tekst fra ham, hvor han sagde, at han ikke ved, hvad der kom over ham, den aften kom han hjem og bønfaldt for alle hans forkerte handlinger, og siden da har vores kærlighed og ægteskab været stærkere. Jeg vil gerne takke den store stavebesøg Dr. Ajayai for hans gode job og for at gøre mig glad igen i livet. Hvis du oplever det samme ægteskabelige problem, eller hvis du har andre problemer, der presser dig ned, skal du kontakte Dr Ajayi i dag på e-mail: Drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp-nummer: +2347084887094. Han er i stand til at udføre enhver form for trylleformularer, du kan tænke på, jeg er et levende vidnesbyrd.

Dorcas Alexander

Hej venner, dette er mit vidnesbyrd. vi er gift i 5 år og sammen i 9 år. vi blev adskilt i 4 måneder. Han vil ud og er ikke villig til at redde vores ægteskab. Vi har været et godt par (i det mindste troede jeg på det) og argumenterer sjældent. Måneder før han rejste hjemmefra var han så inaktiv og sov meget. Jeg indså, at han havde en følelsesladet affære med nogen, og han bekræftede, at han var tiltrukket af hende. Så sagde han, at han ikke er forelsket i mig og ikke kan leve med mig. Jeg tiggede, græd og så videre i måneder. Jeg havde brug for hjælp så meget, og jeg vil have min mand tilbage til mig. Jeg surfe på Internettet, da jeg så et vidnesbyrd om dame om, hvordan dr. Ajayi, den store stavebesøg, der hjalp med at helbrede fibroid, og hun var i stand til at få et eget barn, der slå restaureret fred i hjemmet. hun dropper hans kontakt, og jeg kopierede den. Først var jeg skeptisk til at kontakte, men jeg har virkelig brug for en varig løsning på mit problem, så jeg sender ham en besked, der forklarer min situation for ham. Han sagde, at jeg skulle være forvisset om, at min mand vil komme tilbage til mig, hvis jeg skulle gøre som han instruerede, jeg gjorde alt, hvad han bad mig om at gøre, og på den fjerde dag fik jeg en undskyldende tekst fra ham, hvor han sagde, at han ikke ved, hvad der kom over ham, den aften kom han hjem og bønfaldt for alle hans forkerte handlinger, og siden da har vores kærlighed og ægteskab været stærkere. Jeg vil gerne takke den store stavebesøg Dr. Ajayai for hans gode job og for at gøre mig glad igen i livet. Hvis du oplever det samme ægteskabelige problem, eller hvis du har andre problemer, der presser dig ned, skal du kontakte Dr Ajayi i dag på e-mail: Drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp-nummer: +2347084887094. Han er i stand til at udføre enhver form for trylleformularer, du kan tænke på, jeg er et levende vidnesbyrd.

Mette JøRgensen

Jeg vil elske at dele mit vidnesbyrd her. Jeg hedder Mette Æbeløe Jørgensen. Jeg er fra Skårup, Fyn, Danmark, jeg blev gift med min mand for ca. to år siden. Vi begynder at have problemer derhjemme, når han holder op med at sove på den samme seng, kæmper om små ting, han altid kommer hjem sent kl. nat, drikker for meget og sover med andre kvinder udefra har jeg aldrig elsket nogen mand i mit liv undtagen ham. han er far til mit barn, og jeg vil ikke miste ham, fordi vi har arbejdet så hårdt sammen for at blive det, vi er og har i dag. For nogle uger siden besluttede han nu at leve mig og barnet, det at være enlig mor kan være svære undertiden, og så har jeg ingen at vende sig til, og jeg var hjertebroen. Jeg ringede til min mor og forklarede alt for hende, min mor fortalte mig om Drigbinovia, hvordan han hjalp hende med at løse problemet mellem hende og min far. Jeg var overraskende over det fordi de har været uden hinanden i tre og et halvt år, og det var som et mirakel, hvordan de kom tilbage til hinanden. Jeg blev henvist til Drigbinovia, og jeg forklarer alt for ham, så han lover mig ikke at bekymre mig om, at han vil kaste en trylleformular og få tingene til at komme tilbage til, hvordan vi igen var så meget forelskede, og at det var en anden kvindelig ånd, der kontrollerede min mand han fortalte mig, at mit problem vil blive løst inden for to dage, hvis jeg tror, ​​jeg sagde ok, så han kastede en trylleformel for mig, og efter to dage kom min kærlighed tilbage og bad mig om at tilgive ham, jeg er så glad nu. så derfor besluttede jeg at dele min oplevelse med alle organer, der har sådanne problemer, kontakt Drigbinovia, den store stavebesøg på hans e-mail-adresse doctorigbinovia93@gmail.com og Via whatapp +2348144480786 tak for at dele din tid med mig


Tilføj en kommentar

Læg en kommentar