Giv din kollega et stort smækkys

Bro kommunikation. bro er et konsulent bureau, der beskæftiger sig med adfærdsdesign, kommunikation og organisationsudvikling

8 måder at vise dine kollegaer, at du sætter pris på dem

  • Husk go’ morgen, tak for i dag og go’ weekend.
  • Tag en kop kaffe med til din kollega.
  • Bed din kollega om et godt råd.
  • Tilbyd din hjælp og sparring til en vanskelig opgave.
  • Fortæl dine kollegaer, at du sætter pris på dem – og hvorfor.
  • Hold døren.
  • Lyt dobbelt så meget, som du taler.
  • Ros dem for et projekt, de er i gang med.

Husk, at alle dage i princippet er kollegaens dag, og selvom det kan virke banalt, så er det netop de små handlinger, som at tage en kop kaffe med til sidemanden, der er med til at sprede et godt kollegaskab. Tænk selv på, hvor rart det er, når din kollega tænker på dig ved kaffemaskinen.

Hvis du har mod på at gøre lidt mere ud af Kollegaens Dag, har vi samlet et par øvelser, I kan lave, hvis I gerne vil sætte fokus på det gode arbejdsmiljø.

1. Rosemails i indbakken

Put afdelingens navne i en pose, og træk hver en kollega. I er nu ansvarlige for at sende en rosemail. På fem linjer skriver vedkommende, hvorfor han/hun sætter pris på lige netop ham eller hende. Det kan være fagligt og seriøst – eller skævt og helt personligt. Tryk ’send’ – og glæd dig, til din egen rosemail tikker ind i indbakken!

2. Din kollega er en sladrehank

Del medarbejderne op i grupper på tre. To sætter sig ved siden af hinanden, mens den tredje sætter sig med ryggen til de to andre. De to har nu ét minut til at sladre positivt om kollegaen med ryggen til – som ikke må gøre andet end at tage roserne til sig.

3. Ros på speed

Sæt jer over for hinanden to og to i to rækker, og lad chefen tage tid. Den ene række har nu 30 sekunder til at speedrose kollegaen overfor og fortælle, hvorfor netop han eller hun er et fantastisk menneske. Efter 30 sekunder rykker den ene række en plads – og de, der før tog imod ros, skal nu give videre af samme pose til den nye kollega overfor.

Vi har selv lavet disse øvelser – og de virker!