#55 Tre ting, du skal mestre som kommunikatør anno 2020

Vi har inviteret fem kommunikationseksperter i bro fm-studiet til en snak om, hvilke kompetencer du som kommunikatør skal mestre i 2020, hvis du vil være fremme i de faglige sko.

I panelet møder du:

  • Per Lindegaard Hjorth, formand i forbundet Kommunikation og Sprog
  • Stine Hove Marsling, kommunikationsdirektør i Danske Spil
  • Kim Larsen, kommunikations- og marketingdirektør i Danske Bank
  • Eva Rieks, partner i bro
  • Henriette Winther, senior kommunikationsrådgiver hos Danner

Vi har bedt de fem eksperter give deres bud på, hvad der gør dig til den bedste kommunikatør, hvilke undervurderede kompetencer du godt kan støve af, og hvad dine kernekompetencer skal være.

På tværs af samtalerne er der dukket tre temaer op:

1. Du skal forstå konteksten, du kommunikerer i

Det bliver mindre og mindre tilstrækkeligt, at du bare gør det, du er god til. Du bliver nødt til at se det store billede på tværs af kanaler og fagligheder, så din kommunikation kan tale ind i et større perspektiv.

2. Du er rådgiver, ikke bare medarbejder

Kommunikation er en subjektiv størrelse. Det betyder, at der er mange, der har en holdning til dine leverancer. Det stiller høje krav til, at du tager din rådgivningshat på, at du er initiativrig, og at du tør udfordre, hvordan en historie skal vinkles.

3. Du skal dyrke dine relationer og se nye partnerskaber

For enden af enhver kommunikation står et menneske. Derfor er det vigtigt, at du tænker holistisk i forhold til din modtager, at du indgår partnerskaber og at du ser nye muligheder for, hvordan du kan brænde igennem hos din målgruppe.

De tre temaer er lige så afhængige af hinanden som benene på en trebenet taburet. Og de klæder dig på til at lykkes som kommunikatør.

Som ekstra flødeskum får du et konkret råd til, hvordan du lander dit nye kommunikationsjob.

Sæt dig godt til rette, og lyt til bro fm.