#43 Nørdehjørnet: Hvem vinder den digitale valgkamp?

Velkommen til endnu en episode af bro fm Nørdehjørnet. I dag disker vi op med stort valgtema, krydret med Facebookalgoritmer, emojis og forkromede kampagnestrategier.

Kedeligt, tænker du?

Nej, lover vi.

Det er alt andet end kedeligt, når vi dissekerer tendenser på de sociale medier og ser nærmere på, hvordan de påvirker den valgkamp, vi står midt i lige nu.

Datanørder i studiet

Til den skalpelskarpe dissektion har bro fm inviteret to kloge hoveder ind i studiet. Thomas Albrechtsen og Cecilie Astrupgaard, der begge kommer fra analysebureauer: Thomas fra Common Consultancy, Cecilie fra Analyse & Tal.

De to analyseeksperter gør en karriere ud af at bruge data fra sociale medier til at skabe større forståelse for det samfund og demokrati, vi lever i. Data, som ofte kan være utilgængelige eller svære at forstå og bearbejde.

Hvad kan jeg blive klog på?

Udover dybdegående indsigter i alt fra Facebooks tekniske algoritmer til valgets gennemgående medietrends kan du i denne udgave af bro fm få svar på disse 3 spørgsmål:

  1. Hvad er der sket med den digitale udvikling siden de seneste folketingsvalg?
  2. Hvad er junkmedier? Og hvordan kan de påvirke partier, politiske organisationer, bevægelser og ikke mindst vælgere?
  3. Hvorfor er Radikale Venstres følgere generelt mere kede af det? Mens Liberal Alliances følgere griner meget?

Tryk på play-knappen, og få alle de nørdede nuancer.

Nærhed, nærhed og atter nærhed

Ingen podcast uden gode råd. Cecilie og Thomas forærer gyldne indsigter og slår ned på de virkemidler, der kan skabe en effektfuld og involverende valgkampagne på sociale medier.

Hvis vi allerede her skal give en lille snas, vil det være nøgleordet nærhed. Det er nemlig langt fra nok, at politikerne er aktivt tilstede på de sociale medier. De skal også være autentiske. Det behøver f.eks. ikke være helt skidt at ligge syg på en valgåbningsdag. Sådan som Mette Frederiksen gjorde det:

På genhør på bro fm

Så er der ikke mere tilbage end at byde dig indenfor i studiet til en omgang bro fm i valgkampens tegn. Vi er så glade for, at du lytter med.

Og hvis du ikke allerede har trykket på abonnér-knappen, så hop ind og find os på Spotify, iTunes eller Stitcher. Eller mød os på Podcast Festival 2019, hvor vi sender live fra Hotel Cecil.