#42: Drop selvkritikken: Freestylerapper Per Vers lærer dig at eje scenen

Hvordan lærer du at stå helt selvsikkert på en scene – uden manuskript – og formidle dine pointer flydende, formfuldendt og måske ligefrem karismatisk?

Hvordan skaber du en god stemning blandt publikum?

Og hvad er det allerførste, du skal gøre, når du stiller dig op på en scene?

Det svarer freestylerapper Per Vers på i dagens udgave af bro fm.

Den klassiske scene-brøler

Hvis jeg skal tease dig lidt på episodens tema, vil det være med dette budskab: drop selvkritikken og træk vejret, Hr. Klogesen. Der er nemlig både prygl og kærlighed at hente for den moderne foredragsholder.

Særligt når snakken falder på manuskripter, selvlærte linjer og tætpakkede powerpoint-slides, falder de tunge indsigter. Per fortæller:

”Den klassiske brøler er at gå ind og sige ordret, hvad man har memoriseret (…) Jeg synes, jeg ser en hel del foredragsholdere, der kan så meget, ved så meget, har brugt store dele af deres liv på at blive eksperter i et emne – enten vildt smalt eller enormt bredt. Og det bliver simpelthen komprimeret.”

Per Vers

Bum. Det bliver simpelthen for komprimeret. Men hvad kan du som foredragsholder gøre for at undgå det?

Det diskuterer vi vidt og bredt, når Per Vers kommer i studiet og taler om scenetække og publikumscharme.

Blandt andet mener Per Vers, at kun 1/3 del af dit oplæg skal bestå af vigtige, videnstunge pointer. Eller - punchlines - som det hedder indenfor miljøet.

Vi gentager lige: kun 1/3 af dine pointer må være videnstunge.

Hvad resten af tiden skal gå med?

Det kan du finde ud af, hvis du tuner ind på bro fm. Vel mødt.

Vil du møde bro fm – sådan i virkeligheden?

Så kan du komme til det d. 28. maj 2019 på Hotel Cecil. bro fm deltager nemlig i årets Podcast Festival, hvor vi fyrer den af med en live-version af bro fm med komiker og journalist Sebastian Dorset.

Vi snakker om, hvordan man egentlig når ud til mennesker. Og hvordan man efterfølgende fastholder opmærksomheden. Du kan købe billetter her og vinde billetter her.

Og hvis du ikke kan komme den dag, så vil vi nu stadig gerne høre fra dig. Og det uanset om det er ris, ros eller gode forslag til podcastemner eller gæster.

Skriv din feedback til Hello@wearebro.dk eller rate os, der hvor du normalt hører podcasts.