#40 Indsigter fra SXSW19: Tre texanske tech-tendenser

”Vi skal have mennesket tilbage i centrum”. Det er en floskel, vi gør alt i verden for at undgå at sige højt. Men den får alligevel en central plads i den fortælling, vi deler med jer, når vi nu taler om nogle af de tunge samfundstendenser i bro fm.

For aldrig har vi stolet så lidt på vores naboer, politikerne, nyhederne og hinanden. Mange er ensomme og har svært ved at finde ud af, hvor de hører til. Skepsis, mistillid og ensomhed er nogle af de samfundstendenser, man støder på, hvis man dykker ned under overfladen. Det skyldes til dels, at vi bliver mere og mere digitale, og at teknologien udvikler sig lynhurtigt.

Emil har inviteret vores egen Josefine Eliasen i studiet for at suge en god portion dugfrisk viden til sig. Josefine er etnolog og konsulent i bro. Hun deler de tendenser og indsigter, som hun har med hjem i sin trolley efter adskillige intense dage på South by Southwest – eller SXSW om du vil. Hvis du ikke kender SXSW, kan vi fortælle, at det er en kreativ tech-festival med en interaktiv konference. Den bliver afholdt i Austin, Texas, og 420.000 mennesker fra hele verden valfarter til.

Hvorfor skal jeg lytte med?

Det skal du, fordi Josefine fører dig trygt gennem tre oplæg, som giver et indblik i et verdensbillede, hvor digitaliseringen sætter sine spor:

  • ‘Belonging’, Brené Brown
  • ‘Building Trust in Distrustful Times’, Neil Pasricha
  • ‘7 non-obvious trends changing the future in 2019’, Rohit Bhargava

Du får nogle kvalificerede bud på:

  • hvorfor ensomhed er blevet et tema, der er svært at ignorere, når vi taler om digital udvikling
  • hvad det helt konkret betyder, når vi taler om, at mennesket skal tilbage i centrum – og hvad det betyder for dine løsninger og designs.

Og som en særlig bonus får du et bud på, hvorfor du skal turde sige: ”Det ved jeg ikke”.

Så tryk på play-knappen, og importér de nyeste indsigter direkte fra Texas – krydret med mundrette citater som: ”Vi vil gerne skabe en bedre verden med den store marmeladepensel”.

Og hvis du bliver revet så meget med, at du vil dykke endnu dybere ned i emnerne, kan du finde mere viden her.

Bøger:

  • Non-Obvious 2019: How To Predict Trends And Win The Future, Rohit Bhargava
  • Doing Anthropology in Consumer Research, Patricia Sunderland and Rita Denny
  • Dare to Lead, Brené Brown


Du kan også høre TED talken: Vulnerability, Brené Brown – en af de mest sete TED talks i verden.

Fedt. Hvor kan jeg høre mere?

Hvis du føler dig fristet, så er der meget mere viden at hente i vores 39 andre podcasts, som du kan lytte til og abonnere på på Spotify, iTunes eller Stitcher. Slå dig løs.